KVV Cad/Sch indoor 23/1/22

Gent, 23/1/22

11.45 uur: Reeksen 60 m scholieren heren

De eerste VOLH-atleten betreden de arena. In de tweede reeks loopt Siebe Noppe naar een tweede plaats. In reeks 4 noteren we voor Vincent Lemmens een 6de plaats. Beide atleten verbeteren hun beste prestatie met bijna 1/10 van een seconde.

Siebe plaatst zich voor de finale.

12.00 uur: Polsstok cadetten dames

Podium Louka Wauman polsstokLouka Wauman stond op de deelnemerslijst met de tweede prestatie, wel 20 cm minder dan de eerste. Op 2.90 m waren er nog 3 atleten in wedstrijd. Tot op 3.15 m had ze een probleemloos parcours afgelegd en stond ze samen met Kyani (SACN) op een gedeelde eerste plaats. 3.20 m werd de beslissende hoogte voor goud of zilver.

Louka faalde en Kyani slaagde bij de 3de poging.

Zilver voor Louka en een clubrecord als toemaatje.

12.45 uur: Finale 60 m scholieren heren

Siebe Noppe loopt met 2 honderste trager dan in de reeksen naar een 7de plaats.

13.00 uur: 60 m cadetten dames

Lora Haeck loopt de 17de tijd en Alexe Thoen de 24ste tijd op 35 deelnemers.

14.30 uur: Polsstok scholieren heren

Podium Siebe Noppe polsstokSiebe Noppe is medaillekandidaat voor het zilver of brons met een beste prestatie van 3.60 m. Goud is bijna onhaalbaar.

Op 3.70 m had Siebe reeds het zilver beet en een verbetering van zijn beste prestatie. Op naar de 3.80 m, ook hier een gelukte 2de poging. Opnieuw een verbetering. Zou het nog lukken op 3.90 m? 1ste poging, mislukt, 2de poging, mislukt. Laatste kans? Gelukt.  Reeds met 30 cm zijn beste prestatie verbeterd. Siebe heeft ook reeds 10 sprongen op zijn conto staan.

4.00 m is er spijtig genoeg teveel aan.

Zilver voor Siebe.

14.45 uur: 60 m scholieren dames

Blijkbaar is Lize Wauters toch nog opgevist voor de 60 m. Ze loopt in de laatste reeks amper enkele minuten voor het hoog..

15.00 uur: Hoog scholieren dames

Veel tijd heeft Lize Wauters niet om zich voor te bereiden voor het hoog en uit te rusten van de 60 m. Als eerste atleet op de lijst moet ze onmiddellijk beginnen. Ze behaalt toch de 7de plaats met 1.45 m.

19.30 uur: 200 m cadetten dames

Lora Haeck komt voor een tweede keer in actie. Ze loopt een mooie 200 m en behaalde de 10de plaats.

21.00 uur: 200 m scholieren heren

Vincent Lemmens sluit het programma af 9 uur na zijn eerste proef en behaalde plaats 22.

Beide atleten verbeteren hun beste prestatie op de 200 m met bijna 3/10 van een seconde.

Atletiek Volharding behaalde 2 zilveren medailles bij het polsstok na een lange dag voor sommige atleten en trainers.
De meeste atleten verbeterden of benaderden hun beste prestatie.
Proficiat aan al onze atleten en trainers.

Reactie van Mathias Leys (polsstok trainer): een topdag voor mijn 2 poulains en er zit nog meer in.