BK cross 6/3/22

Brussel, 6/3/22

Onze crossers trokken naar Brussel voor het Belgisch kampioenschap veldloop.

Van trainer Wim Meul kreeg ik het volgende verslag:

Onder een stralende zon werd vanmiddag in het park van Laken het BK veldlopen afgewerkt. Het parcours lag er goed beloopbaar bij, de hoogtemeters zorgden voor extra pit.
Als allereerste, bij de cadetten dames 1e jaars (3000m) was Eline Lagaert aan de beurt. Zij liep een verstandige race en kon op het einde nog enkele dames voorbij snellen en legde beslag op een 58e plaats (op 68 aankomsten).
Zus Julie was iets later aan de beurt (2e jaars cadetten dames, 3000m). Na een sterke slotronde finishte Julie als 27e (op 52 aankomsten).

Bij de cadetten jongens stonden er 3 eerstejaars aan de start (3500m, 66 aankomsten). Senne Van Riel kwam door de naweeën van een zware verkoudheid helaas nooit in zijn normale ritme en finishte als 43e. Lode Paelinck en Bram Rummens verging het beter: met een sterk eindschot kwam Bram als 27e over de meet, iets later finishte Lode als 37e. Jarne Stoop snelde naar een 33e plaats bij de 2e jaars cadetten heren (3500m, 70 aankomsten).

Liefst 172 starters op de korte cross heren (3000m), Volharding werd vertegenwoordigd door Thibau Van den Bussche, Wout Vierbergen en master Sven Verhaege. Tijdens deze wedstrijd zorgde Thibau voor de beste prestatie van de middag: na een geweldige slotronde stoomde Thibau naar een 27e plaats! Wout die halverwege nog in Thibau’s buurt liep, zakte in de laatste ronde wat weg en kwam als 71e over de meet. Sven (die normaal in de master categorie langere crossen loopt) finishte na een goede wedstrijd als 124e.

Helena Dejonghe kende een lastige middag en finishte als 27e bij de 1e jaars scholieren dames (4000m, 37 aankomsten).
Bij de eerste jaars scholieren heren liep Vince Marin naar een 41e plaats (44 aankomsten). Jef Vertenten kwam als 36e bij de scholieren heren 2e jaars aan (46 aankomsten).