Beker van Vlaanderen, 7/5/23 – 13/5/23 – 14/5/23 – 4/6/23

Ondanks het feit dat atletiek een individuele sport is nemen we als club deel aan de Beker van Vlaanderen. Tijdens deze wedstrijden geven de atleten het beste van zich, soms op atletieknummers die ze normaal niet beoefenen. Alles voor de club! Hiermee verdienen ze punten en op het einde van de dag levert dit een klassement op. Op deze vier dagen hadden we wisselende successen. Tranen van geluk en tranen van verdriet maar toch fier op al onze atleten.

BVV Masters, Lebbeke, 4/6/23

Voor deze Beker van Vlaanderen wordt de ploeg meestal samengesteld met masters die nog op regelmatige basis deelnemen aan wedstrijden en een aantal Chinese vrijwilligers die gevraagd worden om op deze dag nog éénmaal de spikes aan te trekken. Voor de meesten is dit een namiddag plezier maken met de ganse ploeg en zo hoog mogelijk eindigen in het klassement. 

Ook hier mochten we mooie prestaties noteren van onze atleten, ook van zij die eens sporadische meededen.

Ook hier weer werden de prijzen pas aan de meet verdeeld. Met nog enkel de aflossingen voor de boeg stond VOLH bovenaan in de top 3 en was de titel nog steeds mogelijk. Spijtig genoeg moesten we in Lebbeke onze meerdere erkennen en werden we tweede op 2 punten van de eerste.

Toch ook voor onze masters een dikke proficiat.

Uitslagen VOLH                   Beste prestaties VOLH 

 

BVV Cad/Sch, Bornem, 14/5/23

Met 40 atleten trokken we naar Bornem. We waren de grootste club, hadden op iedere proef een deelnemer, wat niet alle clubs konden zeggen en we hadden zoveel mogelijk wedstrijdatleten opgesteld zodat de meeste atleten maar deelnamen aan 1 proef.

Hier waren we zeker van een rustige namiddag maar het draaide anders uit. Bij verschillende tussenstanden hoorden we ons steeds als één van de laatste clubs afroepen, dus bovenaan het klassement. Zou het dan toch waar zijn? Kunnen we hier meedoen voor de titel? Ook bij onze atleten steeg het geloof dat het mogelijk was. Dit was ook te zien aan hun prestaties. De ene atleet na de andere verbeterde zijn persoonlijk beste of seizoens prestatie. Met nog enkele proeven te gaan kwamen we zelfs aan de leiding. Het werd nagelbijten, slecht voor hartlijders. Een ware thriller. De aflossingen gingen beslissen over de titel of niet. Wat deden onze concurrenten? Onze ploegen moesten binnen komen met de stok en dan nog het liefst zo dicht mogelijk bij de andere titelkandidaten. Bij de tweede aflossing viel het verdict. Verschillende ploegen werden gediskwalificeerd. Nu nog enkel wachten op de namen! Gelukkig viel de naam van VOLH niet. Oef!!. Maar wel de namen van onze dichtste belagers. De titel was binnen handbereik. Voldoende punten voorsprong op voorwaarde dat we steeds de meet haalden. En dan de verlossende eindstand. Atletiek Volharding was kampioen. Mathias Leys, onze sportief verantwoordelijke, mocht de trofee in ontvangst nemen uit de handen van de voorzitter van de VAL. Na een ereronde, de vele foto's, omhelzingen, gejuich dook Mathias 's avonds nog in de steeplebak te Beveren om de titel te vieren bij een gezellig samenzijn. 

Zelfs nu nog bij het schrijven van de titel herbeleef ik de spanning van die namiddag met zelfs enkele tranen in de ogen. Wat een namiddag!!! Hoe fier ben ik op onze atleten. Ook onze trainers en de vele toeschouwers verdienen alle lof voor de steun naar onze atleten toe.

Ook in Atletiekleven is er een mooi stukje tekst verschenen.

Uitslagen VOLH                   Beste prestaties VOLH

BVV Pup/Min, Maldegem, 13/5/23

Met een 30 tal pupillen en miniemen trokken we naar de gastclub AC Meetjesland. Het was een zonnige dag maar een zeer koude wind zorgde voor mindere temperaturen. Op alle proeven hadden we één of meerdere deelnemers. Al heel vlug draaiden we in de middenmoot mee. Soms stegen we enkele plaatsen, soms zakten we enkele plaatsen in de tussenstand. Uiteindelijk behaalden we een 7de plaats. In september komt de herkansing.

Een dikke proficiat aan al onze atleten en de vele prestatieverbeteringen.

Uitslagen VOLH                   Beste prestaties VOLH

BVV AC, Lanaken, 7/5/23

Voor het eerst in de geschiedenis mochten de dames en de heren samen deelnemen aan hun Beker van Vlaanderen in het verre Lanaken. Zoals altijd werd er tot op het laatste moment gesleuteld om een ploeg op de been te brengen om verschillende redenen: kwetsuren, familiefeesten , schoolfeesten, werk, ... De 7de versie was de definitieve.

We hadden er een goed oog in en hoopten in de middenmoot mee te draaien. Maar al gaan was het duidelijk na de eerste proeven dat het toch moeilijk ging worden. Onze sterkhouders van de ploeg deden mee voor de dubbele punten (10, 11 of 13 punten). Onze andere atleten verging het minder goed. Heel dikwijls hadden we de pech dat als er verschillende prestaties heel dicht bij elkaar lagen we aan het kortste eind trokken. Toen ook we ook nog 2 keer gediskwalificeerd werden konden we de degradatie niet meer ontlopen. Zelfs zonder zou het moeilijk worden omdat er 3 ploegen moesten zakken. 

Ondanks dit alles werden er toch mooie prestaties geleverd door onze atleten en ontdekten we bij sommige atleten zelfs verborgen talenten. 

Uitslagen VOLH                   Beste prestaties VOLH

Een dikke proficiat aan al onze deelnemende atleten. Hopelijk kunnen we volgend jaar op nog meer atleten rekenen in de maand mei-juni zodat we nog sterkere ploegen op het veld kunnen brengen. Eens we de juiste datums kennen zullen we ze communiceren zodat iedereen ze in het vet in hun agenda kunnen zetten.Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor
Silver sponsor