banner
| | | | | |
info jeugd Start 2 Run WDK
Bezoek de website van runners service
't Soete Huys De Autospecialist Ter Saksen
Euro Chem Dierickx Autmatisatie Texion
Brouwerij Haacht De Munck Waasland Automotive
Trappen Dhooghe
Iedereen atleet
Panos
 Nieuws
kopNieuws
 BK Cadetten/Scholieren en Aflos Juniors - Moeskroe Maandag 11 September 2017


Op het voorbije Belgisch Kampioenschap voor Cadetten en Scholieren in Moeskroen konden onze meisjes en jongens geen medailles veroveren. Toch een overzicht vanhun prestaties op deze natte, winderige en frisse 2-daagse.

 

Renzo Foncke overleefde de reeksen van de 300m horden bij de cadetten niet. Ook scholier Cobe Plasschaert kon zich, ondanks een pr, niet plaatsen voor de finale van de 400m. En onze Bornemse scholieren meisjes konden geen podiumplaats bemachtigen: Jana Van Lent op de 1500m, Maaikde Vermeiren op de 3000m en Léonie Lahey op de 800m. Anke Naudts kon zich bij de scholieren enkel met de discus plaatsen voor de finale 8. Daarin werd ze wel mooi 6e. Met de kogel was het minder (10e). Nog met de discus werd Jana Van Puyvelde 9e. Bij de cadetten werd Sara Van Hoyweghen 'slechts' 5e. Ook in het verspringen wilde het niet lukken (12e).

 

Op de 2e dag liep cadet Jarne Van Houts een nieuw, echter niet homologeerbaar, pr op de 100m horden. Desondanks onvoldoende voor de finale. In het hoogspringen werd Jarne wel knap 7e. Op de 2000m steeple bij de scholieren liep Ben Van Eycke een knappe wedstrijd, goed voor een verdienstelijke 5e plaats.

 

 

 

Nog op de 2e dag stond ook het BK 4x1500m voor juniors op het programma. Daarin liepen Nicolas Melis, Ricardo Foncke, Robin Van Wiele en Thibau Van Den Bussche naar een 3e plaats, brons dus. Hun tijd van 19:29.58 was meteen goed goed voor de instelling van dat nieuw clubrecord.

 

 

 

Bert Van Houts bezorgde ons deze korte impressie van de 2e dag:

 

Op de tweede dag van het BK Cad/Sch in de knappe atletiekaccommodatie Futuroscope in Moeskroen was het redelijk fris (12° C) en stond er veel wind. 

Reeds vroeg ik de ochtend startte Jarne Van Houts op de 100H bij de cadetten. Na snel uit de startblokken te schieten verloor hij meteen nogal wat tijd op de eerste horden om toch in zijn ritme te geraken en te eindigen in 15”58, een duidelijke verbetering van zijn PR, maar niet homologeerbaar wegens te veel wind.

Op de middag stond een Volharding junioresploeg (Nicolas Melis, Ricardo Foncke, Robin Van Wiele en Thibau van den Bussche) o.l.v. Marijke Merckx aan de start de start van de 4 x 1.500m. Zij behaalden brons en stelden een CR in.

In de namiddag deed Jarne ook mee aan het hoogspringen bij de cadetten. Hij evenaarde zijn PR van 1m65 en dat zonder misser wat een mooie zevende plaats opleverde. De volgende hoogte was meteen 1m70 en dat is ondanks nog 2 degelijke pogingen nog net te hoog.   

Ondertussen was ook eerstejaars scholier Ben Van Eycke van start gegaan in de 2.000 meter steeple. Ben liep 2/3 van de wedstrijd achteraan, maar hij bleek zijn wedstrijd weer goed te hebben ingedeeld want rolde in de laatste anderhalve ronde nog 3 tegenstanders op en eindigde als vijfde, een gedeelde beste individuele prestatie van een Volharder op dit kampioenschap.

 

 

 

Uitslag. Auteur: Raf
Terug
Execution time: 0,0051 seconds Aantal bezoekers: 56
Aantal unieke bezoekers:
Aantal bezoekers van deze pagina: 9
Valid HTML 4.01!